torsdag 31. mars 2011

Hatten på hodet og ørene på snei=)


Måtte jo bare blogge denne blide badegutten! Lengter allerede etter sol og varme... Godt det er april i morgen...

Ha en strålende torsdagskveld!

onsdag 30. mars 2011

Solhatt nr. 2

Da er vi hjemme igjen etter ei nydelig uke på Tenerife! Når en er så heldige at vi får ei uke med strålende sol, var solhatt en nødvendighet for de små (skulle gjerne hatt en selv og..). Og selvfølgelig måtte Jonah si venninne også ha en hatt. Jeg har brukt stoff fra Tilda og Stoff og Stil. Denne er også vendbar og den ene siden har jeg bare brukt det brune stoffet. Det kan være en fordel for da kan den gjerne matche klærne bedre.

Søte Emma med sin nye solhatt!

torsdag 17. mars 2011

Solhatt



I dag har jeg vært hjemme med en febersyk Jonah... Han er heldigvis på bedringens vei, for på søndag reiser vi til Tenerife!!!!! Å du som jeg lengter etter sommer og sol... Fikk faktisk litt følelsen av sommer da jeg sydde denne solhatten!

Mønsteret er fra boka"Børnetøj du selv kan sy" av Elisebeth Gynther og Bjarne Solberg, og det er nesten det samme mønsteret som hjelmluene som jeg har blogget om her og her! Ut fra tideligere erfaringer fant jeg ut at det er fort gjort at den enten blir for stor eller for liten... Derfor valgte jeg nå å sy noen prøvehatter for å få den perfekte passform!

I og med at denne er foret og sydd slik atden kan brukes begge veier, valgte jeg å ikke ha snorer slik at den kan knyttes fast. Hmmm.. Tiden vil vise hvor lurt det var..

Stoff og skråbånd er fra Stoff og Stil

Forhåpentligvis kommer vi oss på tur, så da skal jeg prøve å få tatt noen actionbilder av Jonah med den nye solhatten!



tirsdag 15. mars 2011

Varm på ørene!!

Julegaven til venninnen min Ellen som jeg blogget om her viste seg å bli ganske så populær! Hun har virkelig reklamert så jeg har fått bestillinger på pannebånd. Disse er solgt og flere må lages! Gøygøy!! Håper at fargene og passformen passer de nye eierene :)

mandag 7. mars 2011

Vårjakke


Ja nå kan våren bare komme! Har sydd jakke til Jonah etter mønster fra Onion! Denne modellen gikk bare opp til str. 86 så jeg var spent på hvordan den passet! Heldigvis gikk det greit og Jonah kan vokse litt i den.

Jeg har brukt babycord fra textart og den er foret med økologisk soppstoff fra Stoff og Stil

søndag 6. mars 2011

Fastelaven

Denne flotte fastelavensrisen kom Jonah hjem med fra barnehagen. Han hadde pyntet den med hele to papirstrimler :) Han var fornøyd med det og fortsatte heller å leke med pynten.

Vi har en fin søndag med sol, blå himmel, 5 mila på TV og bollene står i ovnen!

Ha en fin fastelavendag!

lørdag 5. mars 2011

2 tøffinger!


Nå har jeg endelig fått prøvd meg på noen luer! Nå som våren nærmer seg passer det fint med tynne luer! Den første luen jeg sydde er den samboeren min har på seg. Mønsteret kommer fra Onion, og det ble jeg ikke særlig imponert av... Denne luen skulle være str. 2-4 år, men ble alt for stor for min Jonah. Min kjære samboer har lenge lurt på når jeg skulle sy noe til han, så nå har han fått seg ei Heidis håndlaga lue :) Jonah måtte jo og få seg ei maken i det fine bilstoffet fra Stoff og Stil, så jeg prøvde meg på ei ny ei etter dette mønsteret. Denne gangen gikk det mye bedre og luen sitter perfekt på Jonah-hodet!