søndag 30. januar 2011

Og en med klaffer i grønt....



I dag har vi vært i bursdag til Erling som nå er 1år!! Hyrra, hurra! Jeg har prøvd meg på enda ei lue med klaffer, denne gang ble det ei grønn ei. (Erling er veldig glad i grønt!! ) Denne er mye mindre enn den forrige jeg lagte, så jeg fryktet den var alt for liten. Men den passet!!!!! Han var så søt med lua på.

Mønsteret er fra boka"Børnetøj du selv kan sy" av Elisebeth Gynther og Bjarne Solberg.
Grønn cord er gardiner fra KID, fleesen, elefant og retrostoffet er fra Stoff og Stil. Prikkestoffet er et Amy Buthlerstoff.

Skal ikke se vekk ifra om det kommer enda flere luer som denne på bloggen. Gir meg ikke før Jonah har fått ei som sitter supert på hodet! Lua er gøy å sy så da går det greit å lage flere av samme type.

Ha en strålende søndagskveld!


lørdag 29. januar 2011

Et ønske er oppfyllt...



Ja da er alle julegavene levert... Venninna mi Ellen har lenge ønsket seg et heklet pannebånd.. Så i går fikk hun julegaven sin som har ligget å ventet på henne! Grått, varmt, mykt og kløfritt pannebånd- akkurat det hun ønsket seg :) Det brune pannebåndet var en julegave til ei anna venninne.

Den egenkomponerte oppskriften er så enkel som fastmasker etter ønsket bredde og lengde. Jeg har brukt Eskimogarn fra Drops.


Fiiine Ellen med nytt pannebånd!

onsdag 19. januar 2011

I like!!!

I går ble jeg ferdig med denne retro lua! Og jeg liker den godt!! Men det gjør ikke Jonah... Han begynner nesten å grine når han ser den... Det kan vel skyldes utallige prøvinger under prosessen for å se om passformen passet.. Den er foret med myk og god fleese så jeg skal nok få han til å like den (=

Mønsteret har jeg funnet i boka "Børnetøj du selv kan sy" av Elisebeth Gynther og Bjarne Solberg. Jeg har gjort noen få endringer.

Brun cord er gardiner fra KID, fleesen, elefant og soppstoffet er fra Stoff og Stil. Det blå stoffet tror jeg er et Tilda stoff.

Lua er litt stor, men jeg håper at den blir brukt i løpet av vinteren og våren! Hvis Jonah er litt samarbeidsvillig kommer det kanskje også et actonbilde på bloggen!

Ha en fin onsdag!

mandag 17. januar 2011

Julerød...

En hjemmelaget kjøkkenklut til ei god venninne..
Bomullsport fra Gjesdal på krok nr. 3,5.

Et godt tips til strikke og hekleglade folk: 20 %
på alle typer garn på Spar Kjøp!!
Jeg har vært å handlet litt,
selv om jeg egentlig burde prøve å
redusere litt av mitt enorme lager...
Er godt i gang med nytt strikkeprosjekt (=

tirsdag 11. januar 2011

2i1



Nok en julegavekjole til et fadderbarn! Må jo benytte sjansen til å sy en kjole! Har brukt samme mønster som denne kjolen. Sydd i str. 1 år til ei Emma som blir 2 år 2. april. Var spent på om den passet og det gjorde den heldigvis. Denne kan brukes begge veier! Må innrømme at jeg ble så glad i denne kjolen at jeg måtte vente til lille julaften før jeg pakket den inn.. Høres kanskje litt rart ut..? Satser på et actionbilde etterhvert av fiiiine Emma!
Babycord og blomstrete retrostoff er fra Stoff og Stil.



søndag 9. januar 2011

To bestevenner....

.... i myk og deilig fleesedress...



Disse har jeg blogget om her og her!

fredag 7. januar 2011

Dukketeppe 2

Dette dukketeppet ble gitt bort i julen! Det er allerede iflittig bruk i ei lita dukkevugge! Teppet er vattert og stoffene er fra Stoff og Stil!

Hva skulle jeg gjort uten S&S???? De har jo bare så mange nydelige stoffer. Jeg sier ja takk til en butikk i Stavanger! Flere som er enige med meg eller? *drømme, drømme...*

Ha en strålende helg!

torsdag 6. januar 2011

Mobiletui

Mamma har i lang tid ønsket seg et mobiletui, så da fikk hun seg et til jul! Men jeg har feilberegnet totalt... Hun har en liten nokia mobil og denne passet perfekt til en i-phone... Må nok sy et til bare mye mye mindre! Denne ble med meg tilbake til Stavanger og er nå gitt bort til ei venninne som har i-phone :)



Jeg har sydd etuiet etter oppskrift fra denne bloggen!

onsdag 5. januar 2011

Spencerkjole

Jeg har endelig fått sydd meg en spencerkjole!! Kjempegøy! Godt jeg har noen jenter jeg kan sy kjole til. Jeg føler at stoffutvalget er større når jeg skal sy jenteklær... og så passer det litt bedre inn med pyntesømmene mine. Denne kjolen fikk fadderbarnet mitt Hedda til jul. Spencerkjolen er sydd etter mønster fra boka "Børnetøj du selv kan sy" av Elisebeth Gynther og Bjarne Solberg. Bare elsker denne boka...


Jeg har sydd kjolen i str. 1 år. Hedda blir 1 år 9 Januar, men kjolen var nok litt i største laget. Hadde prøvd den på min 1,5 år gamle modell så jeg sydde den litt inn og opp- altså er den stor i størrelsen. Pytt, pytt, bedre det enn at den er for liten. Mammaen til Hedda har allerede bestemt at kjolen skal brukes på første barnehagebilde, så da passet den vel inn i Hedda sin kleskolleksjon :)

Stoffene er kjøpt på Stoff og Stil

mandag 3. januar 2011

Vaskekluter!

En liten julegave til noen gode venner! Har heklet 2 stk vaskekluter i farger jeg vet faller i smak hos de nye eierene! 45 lm på pinne 3,5, fm til Gjesdal sitt bomullsport nøste var tomt. Enkelt som bare det!! Har heklet noen av disse klutene før og de er skikkelig gode! Må bare nevne denne bloggen, dette står det respekt av Veronica- 250 kluter!!!

søndag 2. januar 2011

Bluse med poseermer

En bluse med poseermer er sydd og gitt i julegave til ei søt lita Lilja!

Har sydd etter et ONION mønster. Dette er str. 1 år, men var ikke helt fornøyd da jeg prøvde denne på min 1 åring... For vid og for kort, og ganske så liten i størrelsen... Jeg sydde den inn i sidene, pakket den fint inn og håpet på det beste.. Det viste seg at lille Lilja passet denne ganske så fint, litt vel stor da, men med strikk i hals og i armene så ble det ikke så værst :)

Babycord og blomstrete stoff er fra Stoff og Stil!


lørdag 1. januar 2011

Godt nytt år!

Godt nytt år folkens! 2010 har vært et flott år på håndarbeidsfronten! Jeg har lært meg å sy - ENDELIG! Innleggene dette året har bestått derfor av flere sydde ting enn heklet og strikket- det hadde jeg vel vel aldri på forhånd trodd! Har allerede en del planer oppi hodet mitt, så jeg tror og håper på mye spennende i 2011!Et bilde fra gårsdagen! Vi inviterte til fest, 14 voksne og 3 barn! En suuuper kveld!