mandag 24. mai 2010

En koffert med fine skatter!





Jeg har har blitt spurt om å legge ut bilder av en skatte koffert, og selvfølgelig kan jeg det. Ikke de beste bildene, men det for nå være.. Har laget noen av disse. De er enkle å lage og fine å gi i gave! Her er det bare å bruke fantasien! Jeg har brukt internett for å finne den informasjonen som står på koffertene. Lappene har jeg laminert og festet på kofferten med tapeputer. Her anbefaler jeg å bruke en lamineringsmaskin som smelter og gjør lappene skikkelig stive! Jeg har prøvd å bruke en rullelameringsmaskin, men da ville ikke klisteret feste seg og lappene datt bare av... Pynten er festet med limpistol. Dette er ikke en leke koffert så den må ligge utenfor rekkevidde for barn. Det er om å gjøre å bare samle de tingene som virkelig er noe å spare på, hvis ikke blir den fort full. Skulle ønske jeg hadde slik en koffert med fine og gode minner fra min fine oppvekst :)


torsdag 20. mai 2010

Skjorte med lapper på armene

Denne skjorten er sydd i linstoff kjøpt på IKEA. Synes kanskje den er litt stiv i stoffet, men med litt tøymykner i neste vask blir det nok bra! Jeg likte godt de lyse og duse fargene! Mønsteret er hentet fra boka "Børnetøj du selv kan sy". Mønsterene i denne boka er merket med *,** eller***, alt etter vanskelighetsgrad. Denne modellen har en stjerne og skal være forholdsvis lett. Jeg synes godt den kunne hatt to stjerner pga kantbåndet i halsen. Må innrømme at jeg fikk litt hjelp på sykurset... Men det er vel lov :) På tirsdag var det siste gang på sykurset så nå for jeg klare meg på egenhånd....

søndag 16. mai 2010

17. MAI


I morgen er det 17. Mai og da må man jo ha 17. mai sløyfe! Disse er heklet med Bomull sport fra Gjesdal på heklenål nr. 2,5. Den til venstre har jeg festet en øredobb i som jeg og kan bruke til å feste den på antrekket. Den blir nok min. På den andre har jeg festet en sikkerhetsnål. Mønsteret finner du her.
Ha en strålende 17. mai folkens!!!

lørdag 15. mai 2010

Retro selebukse

Ja da var første selebukse sydd! Mønsteret fant jeg i den fantastiske boka, Børnetøj du selv kan sy" av Elsebeth Gynther & Bjarne Solberg. Ei bok fra 1977 som virkelig er å anbefale!! Dongeristoffet er fra IKEA og elefantstoffe fra Stoff og Stil. Planen er å sy et par knapper til slik at den kan brukes lenge. Her har jeg valgt å ha strikk i bunnen. Dette er str. 1 år og litt stor til Jonah, kanskje det kommer noen actionbilder etterhvert av den smilende modellen min :)

torsdag 13. mai 2010



Endelig har jeg fått sydd noe som Jonah kan bruke nå! Jeg har brukt samme mønster som denne buksa, men jeg laget den ca. 10 cm. lavere i livet. Det turkise fløyelsstoffet kommer fra noen gardiner kjøpt på fretex og ribben er fra stoff og stil. Buksen er deilig og myk og gir god bevegelsefrihet for en svært aktiv krabat :)

søndag 9. mai 2010

Babyrangle

Denne ranglen er heklet i bomull sport fra Gjesdel med nål nr. 3,5. Jeg brukte et kinderegg fyllt med ris som raslelyd. Det lager en flott lyd. Mønsteret er hentet fra Gjesdalheftet Strikkedesign nr. 212.

onsdag 5. mai 2010

Rute-pute



I slutten av mai flytter vi inn i nytt HUS!! Jonah skal få seg eget rom og jeg gleder meg til å innrede det! Denne puten tenkte jeg kunne passe fint inn på rommet. Den er heklet med utgangspunkt i disse rutene som jeg fant på garnstudio. I alt 18 ruter er heklet sammen. Bakstykket er heklet i ensfarget blått og har en lukkefunksjon slik at trekket lett kan vaskes. Jeg har brukt bomull sport fra Gjesdal. Jeg er nå i gang med nytt prosjekt til barnerommet der jeg har brukt samme garn og farger. Blir det vellykket så havner det her på bloggen :)